Ferrari otpustio i Lucu Marmorinia

Novi otkazi u Maranelu

Ferrari otpustio i Lucu Marmorinia

Teme:

Samo dan nakon što je šef Marco Mattiacchi najavio promjene, Ferrari je otpustio Lucu Marmorinia. Iako nije kao što je rekao " pokazivao prstom na pojedince " Marmorini je platio ceh za loše dizajniranu V6 turbo jedinicu i niza neuspješnih pokušaja " popravljanja" situacije.

Marmorini je između ostalog napravio neke velike pogreške prilikom dizajniranja motora, posebno oko MGU-H i ispušnog sistema. Marmorini je stigao u Ferrari 1990. godine i tu je ostao punih devet godina kada prelazi u Toyotu gdje je obavljao ulogu tehničkog direktora. Toyotu napušta u januaru 2009. godine i vraća se Ferrari na mjesto Franuza Gilesa Simona.

Zanimljivo, špekulacije o otkazu koji je spreman za Marmorinia pojavile su se tokom vikenda u Silverstoneu, ali su u Ferrariju uporno odbacivali bilo kakve najave novih promjena unutar ekipe. U relativno kratkom periodu Ferrari je pretrpio značajne promjene u samoj ekipi. Stefano Domenicali je otišao, došao je Mattiacci, nakon čega se počelo pričati o tome kako se pregovara sa Adrianom Neweyem, da se priprema teren za povratak Rossa Brawna, ali na kraju se nije dogodilo ništa.

Newey je ostao u Red Bullu, Brawn je ostao u penziji. Sada je otpušten  Marmorini, njega bi mogao zamijeniti Lorenzo Sasi , dok je sljedeći koji bi mogao ugledati izlazna vrata Pat Fry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.