Ferrari potvrdio uzrok Vettelovog kvara

Stigla potvrda iz italijanske ekipe

Ferrari potvrdio uzrok Vettelovog kvara

E. Ganibegović

Sebastian Vettel nije uspio da završi utrku u Japanu, a glavni razlog je bio neispravna svjećica na cilindru njegovog motora, što je Ferrari i potvrdio.

Nijemac u posljednje vrijeme nailazi na mnoge probleme, pa kao da mu je sreća okrenula leđa. Naime, Vettel već drugu utrku nakon ljetne pauze nije završio, a mehanički problemi su ga zadesili na posljednje dvije utrke.

U Japanu je slavio Lewis Hamilton, dok je drugu poziciju zauzeo Max Verstappen, koji u posljednje vrijeme vozi sjajno, a treći je bio Daniel Ricciardo.

Nakon Velike nagrade Japana, u kojo Vettel kao što je već poznato nije uspio završiti utrku, Hamilton je Nijemcu odmakao, pa možda nedostižnih 59 bodova.

"Vettel je izgubio šansu da se bori za pobjedu zbog otkazivanja svjećice na jednom cilindru. Kimijeva brzina je dokazala da su ekipa i bolid spremni odrađivati posao sve dok matematika ne kaže da je gotovo. Bit ćemo uporni."

"Bolid je bio pozva u boks, a mehaničari su probali riješiti problem, međutim nisu uspjeli, pa je Sebastain iazao iz bolida. Svjećica je bila pokvarena i nije imalo smisla nastaviti", saopštili su iz Ferrarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi