Ferrari spremio iznenađenje za VN Kanade

Nova poboljšanja na motoru

Ferrari spremio iznenađenje za VN Kanade

E. Čaušević
Teme:

Ovog vikenda očekuje nas utrka za Veliku nagradu Kanade, a iz Ferrarija spremili su posebno iznenađenje za konkurenciju.

Naime, Ferrari je dodatno poboljšao svoj motor koji bi trebao da pomogne u smanjivanju zaostatka za Mercedesom. Bolidi vozača Ferarrija, Sebastijana Vettela i Kimija Raikkonena, sada imaju više snage.

Ferrari je pažnju posvedio turbu, a ovim poboljšavanjem motora italijanski tim je potrošio dva tokena, a do kraja sezone imaju pravo da potroše još četiri kako bi vršili neke izmjene na svom bolidu.

Iako je bilo nekih promjena i u prethodnim utrkama to nije donijelo nikakve rezultate za Ferrari. Ipak, oni se nadaju da će novim poboljšanjem motora uspjeti smanjiti zaostatak za bolidima Mercedesa koji dominiraju i ove sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi