FIA odbacila žalbu, Red Bull razočaran

Ricciardo zvanično bez bodova

FIA odbacila žalbu, Red Bull razočaran

Kako se i moglo očekivati, FIA nije prihvatila žalbu Red Bulla nakon diskvalifikacije Daniela Ricciarda na VN Australije.

Ricciardo je završio na drugom mjestu, ali je nakon utrke ustanovljeno kako je protok goriva u njegovom bolidu bio veći od dozvoljenog zbog čega je diskvalifikovan.

Red Bull je uložio maksimalne napore kako bi odbacio te tvrdnje, ali uzalud. Dan ranije je održano saslušanje, danas je sud donio odluku.

"Prihvatamo odluku suda. Razočarani smo i ne bi smo se niti žalili da nismo vjerovali kako smo u pravu. Žao nam je što je Ricciardo ostao bez 18 bodova koje je zaslužio. Mi nastavljamo sa radom i ponašat ćemo se kao se ništa nije dogodilo", stoji u saopštenju Red Bulla.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.