Formula 1: Još uvijek nema dogovora za format kvalifikacija

Sljedeći sastanak je naredne sedmice

Formula 1: Još uvijek nema dogovora za format kvalifikacija

E. Čaušević

Čelnici Formule 1 nisu uspjeli da se dogovore oko novog formata za kvalifikacije na sastanku u Bahreinu.

Vlasnici timova razgovarali su danas na sastanku pred Veliki nagradu Bahreina o novom formatu kvalifikacija u Formuli 1. Na ovom sastanku učestvovali su Bernie Ecclestone i Jean Todt.

Šef Mercedesa Toto Wolff rekao je da su Todt i Ecclestone odbili da mijenjaju predložen format kvalifikacija iako timovi žele tako. O novom formatu kojeg su predložili iz FIA-e raspravljat će se sljedeće sedmice.

Čelnik Red Bulla Christian Horner kazao je da su se svi timovi dogovorili da novi sistem uključuje i to da se najsporiji bolid eliminiše svakih 90 sekundi u tri runde. Ecclesto je poručio da želi da promijeni to da su najbži bolidi uvijek u samom vrhu, te da želi dati šansu i ostalim timovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti