"Formula 1 nikad nije bila dosadnija"

Bernie Ecclestone najavio promjene

"Formula 1 nikad nije bila dosadnija"

E. Čaušević

Čelni čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone izjavio je da su u ovom takmičenju potrebne drastične promjene kako bi se vratila konkurentnost među ekipama.

Ecclestone je kazao da se nešto mora poduzeti kako bi se Formuli 1 vratio stari sjaj, te kako bi se vratila i konkurentnost među ekipe.

"Potrebne su nam drastične promjene, ovo je najgora i najdosadnija Formula 1 u historiji. Moramo to promijeniti. Ja lično nikad ne bih trošio novac na ulaznice i vodio porodicu da gleda današnje utrke. Pojedini timovi su previše dominantni i nemaju konkurencije", rekao je Ecclestone.

On je dodao da želi uraditi samo najbolje za Formulu 1, te da mu nisu potrebni novci za to.

"Koja je korist dolaziti i pratiti utrke ako se već zna da će Hamilton pobijediti, a drugi vozač Mercedesa će završiti na postolju? To se mora promijeniti", dodao je Ecclestone.

Ecclestone je rekao da se mora desiti ekstremna promjena kako bi se vratio stari sjaj Formule 1.

"Treba nam više konkurentnih timova. Vjerovatno ćemo malo promijeniti sistem u kvalifikacijama, ali još nije ništa sigurno. Samo znamo da nešto moramo mijenjati i nadam se da će to biti do početka nove sezone", dodao je Ecclestone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi