Franchitti slavio po drugi put
Dario Franchitti

Škot zaustavio Brazilca

Franchitti slavio po drugi put

M. Maksimović

Škot Dario Franchitti je svakako osoba koja će ostaviti dubok trag na svjetskoj automobilističkoj sceni, iako nikada nije vozio Formulu 1. Međutim vozio je sve ostalo.Od Britanske Formule 3, preko DTM-a, CART-a, Indy Car, ALMS-a, do NASCAR-a pa opet na kraju Indyja.

Pvu pobjedu je ostvario 1998.godine i do sada je u karijeri na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja bio 23 puta. U Indianapolisu već dva puta. Prvi put 2007.godine, drugi put protekle nedelje. Prvi put je slavio na utrci koja je bila skraćena 34 kruga zbog kiše, drugi put je bio neuhvatljiv.Od 200 kompletiranih krugova, Franchitti je bio u vodstvu 155. Član je ekipe Chip Ganassi Racing Teama koja je ove godine imala pobjednika na dvije najveće utrke u Americi. U Indianapolisu i Daytoni.

''Ovo je sjajan osječaj. Većim dijelom utrke sam bio opušten međutim u završnici sam počeo paničariti, morao sam štediti gorivo'' kaže ŠKot

Pobjedom u nedelju, Dario Franchitti je dostigao sedam vozača koji su također po dva puta slavili na ovoj utrci. Između ostalog tu je jedan Emerson Fittipaldi, Al Unser Junior, Arie Luyendyk. Četiri pobjede imaju Rick Mears, Al Unser i A.J. Foyt, a Franchitti je zaustavio Hélia Castronevesa u lovu na četvrtu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.