Frankfurtski sajam: Predstavljen Ferrari Portofino

Zamjena za model California T

Frankfurtski sajam: Predstavljen Ferrari Portofino

E. Ganibegović
Teme:

Na sajmu automobila u Frankfurtu je predstavljena nova luda kreacija, a riječ je o Ferrariju Portofinu. 

Proizvođač iz Maranela predstavio je zamjenu za model California T, a uz novo ime, stiže drugačiji dizajn i snažniji motor.

Ferrari Portofino je zauzeo glavnu poziciju novog osnovnog modela u gami italijanskog proizvođača.

Ovaj model je standardno opremljen sklopivim tvrdim ekranom. Dizajnerski, inspirisan je stilskim elementima moćnijih Ferrarijevih mašina. 

U kabini zatičemo isti volan kao kod 812 Superfast i GTC4Lusso, dok je multimedijalni sistem sa širokim ekranom također preuzet od potonjeg modela.

Ispod haube se nalazi poznati motor 3.9 litarski twin-turbo V8 naslijeđen iz Californije T. U Portofinu ovaj motor isporučuje 600 ks (441 kW) , odnosno 40 "konja" više u odnosu na prethodnika.

Maksimalna snaga je na raspologanju pri 7.500 obrtaja. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,5 s, prije nego što dostigne 320 km/h. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi