Gasly: Ne želim da kontaktiram Kvyata
EPA

Zauzeo mjesto Daniilu Kvyaru u Toro Rossu

Gasly: Ne želim da kontaktiram Kvyata

E. Ganibegović

Pierre Gasly je na utrci za Veliku nagradu Malezije zauzeo mjesto Daniilu Kvyatu u Toro Rossu, međutim on smatra da ne bi imalo smisla da kontaktira ruskog vozača.

Podsjećamo kako je Gasly napravio dobar posao u Maleziji, te prikazao dobru i stabilnu vožnji, pa tako završio na 14. mjestu i dobio priliku da vozi na sljedećoj utrci u Japanu.

Nakon dobre vožnje uslijedile su pohvale od strane šefa Toro Rossa, Franza Tosta.

"Odradio je dobar posao. Veoma smo zadovoljni. Sadase treba pripremati za Japan, jer nema mnogo vremena", rekao je Tost.

Francuski vozač je rekao da mu se ispunio san i da ne želi da kontaktira Kvyata jer su dobri prijatelji i ne želi da doliva so na rane. 

Uprava tima je također istakla da ne zna dokle će gasly mijenjati Kvyata, te da su potpuno otovreni za povratak ruskog vozača u ovaj bolid. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi