Gene Haas dobio  dozvolu FIA-e

Od 2015. godine nova ekipa u Formuli 1

Gene Haas dobio dozvolu FIA-e

Od 2015. godine Formula 1 će biti bogatija za još jednu ekipu. FIA je dala zeleno svijetlo za formiranje ekipe koja će imati pravo nastupa za dvije godine.

Gene Haas, čovjek koji je osnovao Haas Automation i koji je suvlasnik Stewart - Haas Racing teama u NASCAR-u, dobio je dozvolu za ulazak u Formulu 1.

" Ovo je izuzetno uzbudljiv period za mene, Haas Automation i sve koji žele vidjeti ponovo jednu američku ekipu u Formuli 1. Tek sad nas očekuje težak posao. Prihvatili smo izazov jer želimo pripremiti svoje bolide za 2015. godinu " rekao je Haas koji će više detalja otkriti naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije