Haas: U prvih pet godina ne očekujem velike rezultate

Gazda nove ekipe je realan

Haas: U prvih pet godina ne očekujem velike rezultate

Gene Haas je ozbiljno pristupio projetku Formule 1. Još ranije je dogovorio saradnju sa Ferrarijem oko isporuke motore, dok mnogi sa nestrpljenjem čekaju potvrdu vozačke postave. Američka ekipa će svoje mjesto na gridu imati od 2016. godine, ali mnogi se pitaju koliko će i kako izdržati.

Posljednjih godina smo svjedoci kako se nove ekipe nisu baš najbolje snašle. Od tri nove ekipe koje su se pridruzile od 2010. godine, sve tri su u velikim problemima. HRT-a više nema, Marussija i Caterham imaju velike dugove i malo bodova. Haas je rekao da je mnogo naučio iz grešaka upravo tih malih ekipa naročito o vlasičkoj strukturi

" Nemam neka velika očekivanja u prvih nekoliko godina. Ako bi smo u prvih pet godina ostvarili jednu pobjedu to bi bio veliki rezultat. Realno, očekujem da će u prvih pet godina to biti samo preživljavanje. Najveći problem malih ekipa lčeži u činjenici da žele naglo doći do velikog rezultata, ali i izbor njihovih partnera nije bio najbolji. Nakon toga dolaze u situaciju da imaju slab bolid i malo novca. Mi smo izabrali Ferrari jer su prvi stavili ponudu na stol koju smo mi prihvatili " kaže gazda ekipa Gene Haas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.