Haas želi Dallarinu šasiju

Pred novom ekipom puno posla

Haas želi Dallarinu šasiju

Gene Haas je krenuo sa ozbiljnim projetkom nove F1 ekipe od naredne godine. Sam je priznao kako tek sada čeka puno posla jer treba posložiti vozačku postavu, izabrati dobavljača motora, šasije.

Ostaje pitanje kako će njegova ekipa funkcionisati s obzirom da se radi o američkoj ekipi.

" Kada je u pitanju izbor šasije, nećemo praviti fabriku za to. Razgovarali smo sa Dallarom, oni su spremni za izazov. Oni imaju kompletne pogone, iskustvo, glupo bi bilo da sada mi krenemo praviti šasiju i da još moramo ljude zapošljavati zbog toga. Mi smo ekipa, ne proizvođač. Naš bolid neće biti kompletno Haas F1, već ćemo uzimati dijelove od naših partnera. S vremenom ćemo učiti o stvarima koje su vezane za Formulu 1 " kaže Gene Haas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.