Hamashima i Martin odlaze iz Ferrarija, dolazi Jock Clear

Otkazi i dalje svakodnevni u Ferrariju

Hamashima i Martin odlaze iz Ferrarija, dolazi Jock Clear

Teme:

Nakon što su otkaze dobili Nikolas Tombazis i Pat Fry, samo dan kasnije njima su se pridružili Hirohida Hamashima i Neil Martin.

Hamashima je stigao u Ferrari 2012. godine na poziciju glavnog inženjera za gume.Godinu ranije u Maranelo je na insistiranje Pata Frya došao i Neil Martin. Martin je preuzeo ulogu Chrisa Dyera koji se nije proslavio u Abu Dhabiju kada se Fernando Alonso prije četiri godine borio za naslov svjetskog prvaka.

Nezvanično, sa Hamashimom i Martinom bi era otpuštanja u Ferrariju trebala biti završena. Za nisu poznata imena njihovih nasljednika, ali bi jedno zvučno moglo stići u Ferrari, u narednom periodu. Jock Clear, trkaći inženjer Lewisa Hamiltona bi trebao karijeru nastaviti u Ferrariju. Clear koji je pomogao Jacquesu Villeneuveu kada je osvajao naslov svjetskog prvaka. Clear bi za sada nezvanično, trebao zauzeti mjesto Pata Frya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.