Hamilton: Bili smo nepogrešivi, ovo je savršen vikend

Vozač Mercedesa nakon trijumfa na trci za VN Britanije

Hamilton: Bili smo nepogrešivi, ovo je savršen vikend

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton slavio je danas u trci za Veliku nagradu Velike Britanije. 

Nakon utrke Hamilton je rekao da je sretan i ponosan zbog pobjede na domaćoj stazi. 

"Nikada nije lako. Ne mogu da opišem kako se osjećam, sjajno je što sam na podijumu. Ponosan sam što svugdje oko mene vidim britanske zastave, a podrška ovog vikenda je bila nevjerovatna. Ponosan sam što sam sve ovo mogao da uradim za publiku", rekao je Hamilton.

Ovo je peti trijumf Hamiltona na Silverstoneu, a uz to je smanjio zaostatak za vodećim Vettelom iz Ferrarija na samo bod. 

"Plan je da se osvoji titula, ali do kraja šampionata ima mnogo. Ekipa je ovog vikenda bila nepogrešiva. Valtteri Bottas je uradio nevjerovatan posao, ovo je bio savršeni vikend za nas", poručio je Hamilton. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi