Hamilton: Cijeli vikend je bio fantastičan

Britanac dvije pobjede od Vettela i Senne

Hamilton: Cijeli vikend je bio fantastičan

Lewis Hamilton je na stazi Spa - Francorchamps stigao do šeste pobjeda ove sezone, 39. u karijeri. Sebastian vettel i Ayrton Senna su sasvim sigurno dostižni s obzirom da imaju dvije pobjede više.

" Iza mene je jedan fantastičan vikend. Prvo sam izborio pole position, nakon toga je stigla i pobjeda.
Bolid je odlično reagovao u svim fazama. Rosberg je imao dobar tempo, ali sam ja u svakom trenutku imao odgovor. Jako je bilo važno sačuvati gume, trudio sam se maksimalno, pa je Rosberg smanjio svoj zaostatak, ali sam trku držao pod kontrolom. Tokom cijelog vikenda sam se osjećao da sam 100 posto spreman za pobjedu. Ključno je pretvarati pole positione u pobjede, vjerujem da je ovom početak jedne serije " rekao je nakon utrke Hamilton koji je današnjom pobjedom povećao prednost i sada vodi u ukupnom poretku sa 227 bodova, na drugom mjestu je Rosberg sa 199 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.