Hamilton do rekordne pol pozicije po jakoj kiši
Foto: EPA

VN Italije

Hamilton do rekordne pol pozicije po jakoj kiši

E. Škorić

U kišnoj Monzi Lewis Hamilton je danas bio najbrži, pa je stigao do 69. pol pozicije.

Hamilton je najbrži krug u Monzi prešao za minut i 34,660 sekunde i tako je stigao do rekordne 69. pol pozicije.

Kiša je danas stvarala probleme vozačima, ali je na kraju Britanac uspio da dođe do nove startne pozicije, dok će drugi startati Max Verstappen iz Red Bulla. Daniel Ricciardo je bio treći.

Williamsov Lens Stroll bio je četvrti, a peto vrijeme ostvario je vozač Force Indije Esteban Ocon. 

Sebastian Vettel, vodeći u generalnom plasmanu, startat će s osmog mjesta, a društvo će mu praviti Kimi Raikkonen na sedmom mjestu. Šesti će krenuti Vallteri Bottas iz Mercedesa. U prvih 10 su bili još Felipe Massa iz Williamsa i Stoffel Vandoorne iz McLarena.

Početak današnje kvalifikacijske utrke kasnio je tri sata zbog jake kiše, a trka za Veliku nagradu Italije vozi se sutra od 14 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti