Hamilton dominirao slobodnim treninzima u četvrtak

Kiša pokvarila drugi trening

Hamilton dominirao slobodnim treninzima u četvrtak

Aktuelni svjetski prvak, Lewis Hamilton je bio najbrži na slobodnim treninzima koji se po tradiciji u Monte Carlu voze četvrtkom.

Na prvom slobodnom treningu Hamilton je krug vozio u vremenu 1:18.750. Britanac je krenuo sa 1:21.622, pa se kasnije spuštao kako je bilo manje bolida na stazi. U početku su vozači koristili intermedijum gume jer je staza bila djelimično mokra, kasnije su prešli na gume za suho. Vozači Mercedesa Hamilton i Rosberg su bili očekivano najbrži, s tim da je Lewis bio na na nekih pola sekunde ispred Rosberga. Na kraju je Roberg bio tek deveti sa 1:19.762, dok je sjajan posao napravio Max Verstappen koji je bio drugi sa 1:18.899, ispred Ricciarda, Vettela i Sainza.

Drugi slobodni trening je pokvarila kiša pa se može reći da su vozači bili aktivni tek dvadesetak minuta. Hamilton je ponovo bio brži sa krugom 1:17.640, spustio se i na 1:17.192, nakon čega je došlo do prekida. Krivac je bio Merhi koji je imao nesreću na izlasku iz tunela. Tada je počela padati kiša, vozači su odustali od testiranja nove komponente guma koja se posebno spremala za Monte Carlo. Radilo se o super - mekanoj komponenti. I dok su bolidi i vozači "uzeli" odmor, publici se to nije previše dopalo.

Tek u posljednjih dvadesetak minuta dio vozača je izašao na stazu, ali se ništa u tom periodu nije dogodilo važno. Hamilton je ostao prvi, Rosberg je drugi, slijede Vettel, Raikkonen pa Kvyat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.