Hamilton: Drugo mjesto nije loše

Britanac je imao problema sa kočnicama

Hamilton: Drugo mjesto nije loše

Lewis Hamilton je još jednom morao čestitati Nici Rosbergu, ovaj put na osvojenom prvom mjestu u kvalifikacijama. Ipak, u poređenju sa stvarima koje su se dešavale na predhodnim utrkama, drugo mjesto nije toliko loše.

" Trud koji je uložila ekipa oko bolida se isplatio. Staza je bila izazovna. Staza na kojoj su vrlo važne kočnice, a ja sam imao problema u trećem dijelu kvalifikacija. Bolid je vukao u lijevu stranu, morao sam da prebacim balans kočnica ka zadnjim točkovima tako da sam gubio vrijeme. Gubio sam temperaturu u kočnicama i gumama što se odrazilo prilikom ulaska u zadnju krivinu. Lani sam imao pole position, kada me je pretekao Vettel, tako da i ovo drugo mjesto nije loš rezultat " smatra Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.