Hamilton: Ferrari sada ima najbolji bolid

Vozač Mercedesa nakon utrke u Monte Carlu

Hamilton: Ferrari sada ima najbolji bolid

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton suočava se sa težim početkom sezone u odnosu na prethodne tri sezone kada je imao dominantan bolid. 

Ferrari je prethodnog vikenda na ulicama Monte Carla slavio dvostruku pobjedu, dok je Hamilton utrku završio na sedmoj poziciji sa nešto manje od 16 sekundi zaostatka za pobjednikom utrke Sebastianom Vettelom.

Hamilton trenutno u generalnom poretku zaostaje 25 bodova za vodeći Vettelom. 

 “Nismo došli nepripremljeni u Monacu, stvari jednostavno nisu išle kako treba. Bolid se ponašao puno drugačije nego što smo navikli, a to je bilo potpuno neočekivano za mehaničare. Popravili su to i stanje je postalo još gore. Vratili smo se u onaj nepoznati scenarij kada jedan bolid funkcioniše, a moj ne", rekao je Hamiton.

Britanac je priznao da Ferrari ostvaruje dobre rezultate, usporedivši ga sa svojim prošlogodišnjim bolidom.

“Izgleda kao da Ferrarijev bolid funkcioniše na svim stazama. Preostalih 14 utrka će biti jako teške. Čini se da oni sada imaju najbolji bolid, nešto kao što smo mi imali prošle godine, kada je W07 funkcionirao na svim stazama”, zaključio je vozač Mercedesa.

Hamilton se trenutno nalazi na drugom mjestu u poretku vozača sa 104 osvojena boda. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi