Hamilton: Hvala timu na odlično odrađenom poslu

Prva pobjeda u sezoni za Britanca

Hamilton: Hvala timu na odlično odrađenom poslu

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton pobjednik je trke za VN Kine.

Trostruki šampion Formule 1 slavio je sa vremenom 1:37:36.158, ispred Sebastiana Vettela iz Ferrarija (+6.250) i vozača Red Bulla Maxa Verstappena (+45.192).

Hamilton je u Šangaju bio siguran, vodio je od početka do kraja i sasvim zasluženo stigao do prve ovosezonske pobjede, a ukupno 54. u karijeri.

"Hvala cijelom timu na dobro odrađenom poslu. Uložili smo puno napora, a u takvom ritmu ćemo sigurno i nastaviti", rekao je Hamilton, koji je danas po peti put trijumfovao u Šangaju.

"Bila je ovo izuzetno teška trka za nas. Staza je uglavnom bila suva, sem određenih krivina, tako da sam pokušao da zadržim bolid na stazi i pazim na pneumatike", dodao je Britanac.

Zadovoljan je bio i čelnik Mercedesa Niki Lauda.

"Lewis je uradio nevjerovatno dobar posao. Cijeli tim se borio da druga trka u šampionatu bude savršena. Imali smo borbu dva svjetska šampiona za prvu poziciju, što je uvijek zanimljivo", izjavio je Niki Lauda.

U generalnom plasmanu Hamilton i Vettel dijele prvo mjesto sa 43 osvojena boda, a slijede Max Verstappen (25), Valtteri Bottas (23) i Kimi Raikkonen (22)

Naredna trka na programu je 16. aprila, kada se vozi VN Bahreina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti