Hamilton: Imamo problem koji ne mogu objasniti

Mercedes u problemima s gumama

Hamilton: Imamo problem koji ne mogu objasniti

E. Čaušević

Utrka za Veliku nagradu Monaka je sve bliže, a vozači Formule 1 se već nekoliko dana pripremaju za sutrašnji dan.

Danas se u Monaku održava treći trening nakon čega ćemo gledati kvalifikacije za sutrašnju utrku. Na prvom treningu u četvrtak slavio je vozač Mercedesa Lewis Hamilton, ali već u drugom ga je pretekao njegov najveći rival za ovogodišnji naslov prvaka Sebastian Vettel.

Hamilton je tokom drugog treninga imao problema sa gumama koje se nisu baš ponašale prema njegovim očekivanjima. Britanski vozač je nakon treninga izjavio da jednostavno ne može objasniti šta se dešavalo i zbog čega je nastao problem sa gumama.

"Ne mogu objasniti šta se desilo, jer ja baš i ne razumijem problem. Prvi trening je bio veoma dobar i bolid se odlično ponašao. Na drugom treningu je bilo totalno suprotno. Nešto nije radilo kako treba i pokušavamo svim silama otkriti kakav problem imamo s gumama. To moramo riješiti što prije", rekao je Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi