Hamilton: Još uvijek sam u igri za prvaka

Britanac iznenađen porukom da propusti Rosberga

Hamilton: Još uvijek sam u igri za prvaka

Iako je na postolju bio najmanje raspoložen, Lewis Hamilton nakon svega što mu se dogodilo jučer, ali i danas na startu utrke, mora biti zadovoljan trećim mjestom. Nakon jučerašnjih kvalifikacija nije bio pretjerani optimista, postolje je izgledalo poprilično daleko, međutim uspio je baš kao i u Njemačkoj.

" Teško je kada startate sa začelja, kada se morate probijati stazom na kojoj nije lako preticati. Morate pronaći balans između toga da ne forsirate previše, ali opet da vozite do samih granica kako bi ostvarili što bolji rezultat. Dva izlaska safety cara su dosta pomogla. Nisam dozvolio da mi Nico odmakne previše jer bi me u tom slučaju ponovo pretekao nakon izlaska iz boksa. U završnici su gube bile potrošene i nije bilo lako privesti utrku kraju. Nico je bio tada brži od mene za neke 3-4 sekunde po krugu. Nešto ranije sam čuo poruku kako Nico traži da ga propustim, ali on je tada bio daleko od mene. Da sam ga pustio, izgubio bih puno u odnosu na Fernanda Alonsa. Na kraju mogu reći da je ekipa odradila dobar posao i ja sam još u igri za prvaka " izjavio je Lewis Hamilton.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.