Hamilton: Jučer sam se mučio, danas je bilo dobro, sutra....

Hamilton prestigao Clarka

Hamilton: Jučer sam se mučio, danas je bilo dobro, sutra....

Lewis Hamilton je odradio još jedne " školske" kvalifikacije. Stigao je do trećeg pole a ove sezone, 34. u karijeri. Tako je postao prvi britanski vozač po broju pole positiona. Danas je prestigao Jima Clarka sa 33, dok je Nigela Mansella ranije ostavio na 32.

" Dan ranije stvari nisu funkcionisale kako su trebale, pa smo dosta posla tokom noći. Neke stvari su promijenili, ali onda je pala kiša, tako da je jako teško ocijeniti kako će stvari izgledati sutra ako bude suho. Danas je prioritet bio zadržati bolid na stazi sa što manje grešaka, proklizavanja. Bolid se dobro ponašao i vjerujem da će sutra stvari izgledati kao danas" izjavio je Britanac po završetku kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.