Hamilton kažnjen zbog promjene mjenjača

Još jedan problem za Britanca

Hamilton kažnjen zbog promjene mjenjača

Vikend u Njemačkoj definitivno Lewis Hamilton neće pamtiti po dobrom, barem ne za sada. U kvalifikacijama je izletio zbog kvara na kočnicama, na kraju je bio 16. Međutim, tu nije kraj problemima.

Kako je oštetio bolid, stradao je i mjenjač pa je zbog promjene kažnje sa dodatnih pet mjesta. Ljudi u ekipi Mercedesa su učinili sve, ali su na kraju bili prisiljeni napraviti zamjenu. Lewis će tako zaradio kaznu,pa će starti kao 20. Predhodno je kažnjen i Gutierrez, pa se Lewis pomjerio za jedno mjesto.
Međutim, još uvijek nije poznato da li je ekipa Mercedesa u međuvremenu odradila još neke stvari na bolidu, pa nije isključeno da Lewis starta iz pit lanea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.