Hamilton lovi drugu pobjedu u Australiji

Nakon 39.polea u karijeri

Hamilton lovi drugu pobjedu u Australiji

Novi pole position Lewisa Hamiltona nikoga naravno nije iznenadio. U situaciji kada je Mercedes ispred svoje konkurencije, Hamilton je odradio kvalifikacije školski.

Bez pogrešaka, dominirao je kroz sve tri sesije i na kraju je ostavio Nicu Rosberga na pola sekunde zaostatka. Realno, sutrašnja utrka bi mogla biti još jedna "simultanka" svjetskog prvaka.

"Ovako ugodno se nisam osjećao još od Abu Dhabija. Kompletna ekipa je odradila dobar posao, poboljšali smo balans bolida za kvalifikacije. Sve je funkcionisalo kako treba, a onda u takvoj situaciji je pravi užitak voziti. Hvala svima u ekipi, sutra se spremamo za novu pobjedu" objasnio je Hamilton koji ima samo jednu pobjedu u Australiji. Slavio je 2008. godine kao vozač McLarena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.