Hamilton: Moram ići Valtterijevim stopama

Vozač Mercedesa ponosan na uspjeh

Hamilton: Moram ići Valtterijevim stopama

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton startovaće sa prve pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije. 

Hamilton je bio sjajan tokom cijelog vikenda što je rezultiralo pole positionom, njegovim 64. u karijeri. 

Vozač Mercedesa izjavio je da je ponosan na svoj uspjeh.

"Ponosan sam što smo se opet uspjeli naći ispred ostalih ekipa. Moj posljednji krug nije bio posebno dobar, ali srećom je moj prvi pokušaj bio dovoljno brz za pole. Morali smo se dobro potruditi da završimo ispred Ferrarija", rekao je Hamilton i dodao:  

"Biće teška trka. Možete da vidite koliko smo blizu bili Vettel i ja. Vrlo je važno da imamo dobar start. Radili smo naporno i spremali smo taktiku, tako da se nadam da ću uspjeti da uradim najbolji mogući posao. Valtteri je imao odlične startove, moraću da idem njegovim stopama. Pozicioniranje može mnogo da pomogne tu, ako budem sa čiste strane, moći ću da napravim prednost u odnosu na Vettela. Vodićemo računa i o gumama. Pripremili smo se najbolje što možemo i nadam se da će to dati rezultate".

Peta ovosezonska trka u šampionatu F1 startuje u nedjelju u 14 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi