Hamilton: Moramo i dalje raditi,  rivali prijete

Britanac u Šangaju postavio nove rekorde

Hamilton: Moramo i dalje raditi, rivali prijete

Lewis Hamilton je u Šangaju proslavio svoju 25. pobjedu u karijeri. Od aktivnih vozača ispred su Vettel sa 39. pobjeda, Hamilton sa 32. Današnjom je Britanac preskočio Juana Manuela Fangia te se izjednačio sa Laudom i Clarkom.

" Ekipa je uložila maksimalan napor i bez toga ne bi bilo ovog rezultata. Ne mogu vjerovati koliko je bolid dobar i tek sada vidimo rezultate napora koji su uloženi u njegovom razvoju. Morali smo u Šangaju odraditi neke stvari nakon drugog slobodnog treninga i to se pokazalo pravi potez, nisam imao problema sa gumama. Nakon prvog ulaska u boks izgubio sam nešto vremena, ali ništa previše. Ono što je jako važno jeste da je Nico osvojio drugo mjesto, da opet imamo dva bolida na postolju i tako moramo nastaviti. Sigurno da je konkurenti neće ostati skrštenih ruku i zato moramo nastaviti sa razvojem bolida " rekao je Hamilton.

Lewis je dan ranije preskočio neke legende po broju pole positiona, dan kasnije po broju pobjeda.

" Nisam vozač koji vodi neku evedenciju, ali sam jako ponosan. Biti najbolji Britanac, biti ispred Jima Clarka, to je nešto veliko " zaključio je Lewis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.