Hamilton na kraju dana ipak prvi

Lewisu Hamiltonu pripao drugi slobodni trening

Hamilton na kraju dana ipak prvi

Iako je imao određenih problema sa bolidom, Lewis Hamilton je uspio na kraju prvog dana ostvariti najbolje vrijeme u Šangaju.

U poređenju su prvim slobodnim treningom, na drugom su se vrlo brzo vremena spustila ispod 1:40. Nakon 15-tak minuta oni najbolji su već bili na stazi, Alonso je krug odradio za 1:39.251, Rosberg je bio drugi. Vozač mercedesa će nešto kasnije na mekšoj komponenti guma preuzeti prvo mjesto sa 1:38.726, ali je Alonso također na mekšoj komponenti vrlo brzo odgovorio i vratio prvo mjesto.

Lewis Hamilton se mučio sa balansom bolida, ali je uspio probiti se na prvo mjesto. Posljednjih pola sata već prema ustaljenom običaju, vozači su radili simulaciju utrke pa promjena u poretku nije bilo. Kimi Raikkonen je opet imao problema sa bolidom, ali je za razliku od prvog slobodnog treninga ovaj put uspio da napravi određeni rezultat (1:39.283) što je bilo dovoljno za sedmo mjesto. Alonso je sa 1:38.456 bio drugi, Rosberg treći. Dva bolida Red Bulla, su ostvarila vrijeme među najboljih pet. Ricciardo je bio četvrti, Vettel peti.

Pastor Maldonado je i ovaj put uspio da uništi bolid, ovaj put na ulasku u pit line. Zanimljiv je i podatak da je recimo sa 1:39.783 Alonso bio najbrži na prvom slobodnog treningu, dok bi to vrijeme na drugom treningu bilo dovoljno tek za 13.mjesto. Francuz Vergne je išao 1:39.759.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.