Hamilton najbrži na VN Španije
Foto: EPA

Druga pobjeda u sezoni

Hamilton najbrži na VN Španije

Lewis Hamilton pobjednik je trke za VN Španije vožene na stazi Catalunya.

Vozač Mercedesa ostvario je vrijeme 1:35:56.497, ostavivši iza sebe Sebastiana Vettela iz Ferrarija (1:35:59.987) i Daniela Ricciarda iz Red Bulla (1:37:12.317).

Na četvrtom i petom mjestu našli su se vozači Force India Sergio Perez i Esteban Ocon. Već u prvom krugu ispali su Kimi Raikkonen (Ferrari) i  Max Verstappen (Red Bull), dok je vozač Mercedesa Valtteri Bottas završio trku u 38. krugu zbog otkazivanja motora.

Vettel je uspio da prestigne Hamiltona na samom startu i zadrži lidersku poziciju sve do 44. kruga, kada Britanac zahvaljujući dobroj timskoj taktici zaobilazi Nijemca.

Ovo je za Britanca bila druga pobjeda u sezoni, a 55. u karijeri, te 108. plasman na pobjedničko postolje.

Naredna trka vozi se 28. maja, kada je na programu VN Monte Carla.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi