Hamilton: Najteža titula u karijeri
EPA

Britanac kaže kako je bilo veoma teško

Hamilton: Najteža titula u karijeri

E. Ganibegović

Novi šampion Formule 1 Lewis Hamilton istakako je kako je presretan što je njegov tim stigao do naslova, koji je okarakterisao jednim od najvećih izazova u svojoj karijeri.

Bez obzira što su ostale dvije utrke do kraja sezone Formule 1, Britanac je svoju četvrtu titulu obezbijedio devetom pozicijom na VN Meksika.

"Prvenstvo iz 2008. godine je bilo veoma teško. Ova godina je bila potpuno drukčija. Bio sam u takvoj poziciji da predvodim ekipu i da zajedno pobijedimo velikog protivnika kao što je Ferrari. Ovo je bio veliki izazov i drago mi je da smo ga savladali", rekao je Hamilton.

"Mišljenja sam da je dobro to što imamo dva tima koja se bore za titulu. Kroz utrke i kvailifikacije ste imali priliku vidjeti kako to pomaže svima nama da postanemo bolji", dodao je novi šampion Formule 1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi