Hamilton nakon propuštanja Bottasa: Čovjek sam od riječi

Vozač Mercedesa nakon trke za VN Mađarske

Hamilton nakon propuštanja Bottasa: Čovjek sam od riječi

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton se nada neće izgubiti titulu zbog njegovog poteza u finišu utrke za Veliku nagradu Mađarske.

Podsjetimo, Britanac je u finišu propustio timskog kolegu Valtterija Bottasa, pošto je to obećao učiniti ukoliko ne sustigne vozače Ferrarija. 

Prethodno je u 43. krugu Finac propustio Hamiltona u trenucima kada se dvojac Mercedesa približavao Ferrariju. 

Britanac kada je pitao Bottasa da ga propusti je rekao da će vratiti poziciju ukoliko ne uspije proći vozača Ferrarija. 

Hamiltonje to obećanje ispunio u posljednjem zavoju posljednjeg kruga utrke, unatoč tome što je Bottas zaostao i što je bio pod pritiskom Verstappena. Na kraju je u Mađarskoj slavio Sebastian Vettel, ispred Raikkonena i Bottasa, dok se Hamilton morao zadovoljiti sa četvrtom pozicijom.

"Nadam se da je način na koji sam vozio danas i kako sam se ponio na kraju pokazao da sam timski igrač i čovjek od riječi. Usporiti sedam sekundi je bilo teško. Bio sam nervozan da ću izgubiti poziciju od Verstappena, ali srećom to se nije desilo,“ rekao je Hamilton i dodao: 

"Teško je u prvenstvu ali ja sam čovjek od riječi. Nadam se da neću izgubiti naslov za više od tri boda.“

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi