"Hamilton nas je htio napustit, nakon incidenta u Španiji"

Niki Lauda, čelnik Mercedesa

"Hamilton nas je htio napustit, nakon incidenta u Španiji"

E. Ganibegović

Niki Lauda je govorio u tenzijama koje su vladale u Mercedesu nakon udesa između Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga na VN Španije prošle sezone

Lauda je otkrio zanimljive stvari, a jedna od njih je i ta da je Hamilton htio da napusti Mercedes, jer su ga navodno krivili za incident. 

"Postavljalo se pitanje čije je bila krivica. Prema mom sudu, Lewis je bio preagresivan s odlaskom u desno, nakon čega je otišao na travu, te nije mogao zaustaviti bolid i onda je udario timskog kolegu", rekao je Lauda.

"Ako bih morao birati, okrivio bih Lewisa. Njemu se to nije svidilo. Pitao me: "Zašto me kritikuješ", a ja sam mu rekao; "Izvini, ali ne mogu dopustiti da nakon takvog udesa niko ne snosi krivicu." Nakon čega je Lewis bio ljut. Nico je rekao: "Da, to je bio tvoj dio, otišao si na unutrašnju stranu. Zašto nisi ostavio prostora?", a Lewis je odgovorio: "Zašto bih morao, utrkivao sam se.", prepričao je Lauda.

Lauda je također rekao kako su se poslije Barcelone promijenile neke stvari u Mercedesu, odnosno da su uvedena nova pravila.

"Nakon Barcelone uveli smo nova pravila, kao što su neke kazne ili gubitak ugovora. Toro je odredio dobra pravila, pa se situacija dosta smirila", dodao je Niki.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi