Hamilton nastavio pobjednički niz

Britanac slavio u Mađarskoj

Hamilton nastavio pobjednički niz

Britanski vozač Lewis Hamilton slavio je danas na trci za Veliku nagradu Mađarske i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku vozača.

Hamilton je danas slavio bez većih problema jer je odmah na startu trke preuzeo vodstvo ispred klupskog kolege Nice Rosberga.

Na kraju je na drugoj poziciji završio Rosberg, dok se na pobjedničko postolje popeo i Daniel Ricciardo u Red Bullu. Vozači Ferrarija Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen završili su na 4. odnosno 6. mjestu, dok se između njih našao Max Verstappen.

Hamiltonje sada preuzeo vodstvo u ukupnom poretku vozača sa šest bodova više u odnosu na drugoplasirano Rosberga, dok je treći Ricciardo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije