Hamilton: Nico me neće psihološki uzdrmati

Britanac je miran pred utrku odluke

Hamilton: Nico me neće psihološki uzdrmati

Lewis Hamilton ima određenu bodovnu prednost, zna kako je u posljednjim krugovima, metrima osvajati naslov svjetskog prvaka. Ni danas Lewis ne mora biti najbrži, drugo mjesto u slučaju pobjede Rosberga garantuje naslov.

U prevodu, možda i neće morati forsirati, ukoliko naravno u ranoj fazi utrke ne napravi neku veliku pogrešku koja bi ga eventualno gurnula u drugi dio poretka. Britanac priznaje kako ne obraća pažnju na izjave Nice Rosberga kojima ga pokušava psihološki uzdrmati.

" Što se tiče mojih grešaka u kvalifikacijama, mislim da sam ih napravio koliko i Nico. Ove godine sam jako malo napravio grešaka i nisam zabrinut nakon onoga što se dogodilo u Brazilu, ili jučer. Nico, naravno, u svojoj glavi pokušava sve moguće. To je njegov način kako se nosi sa situacijom. Ja sve držim u sebi i šta mogu i koliko mogu to pokažem na stazi. Nico je potrošio jedan krug više na gumama koje će imati na startu i nadam se da će t imati efekta u samoj utrci " naglasio je Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.