Hamilton: Nije bilo potrebe da jurim veću razliku

Britanac nakon pobjede

Hamilton: Nije bilo potrebe da jurim veću razliku

Lewis Hamilton ostvario je pobjedu na otvaranju ovogodišnjeg šampionata Formule 1, nakon što je na stazi “Albert park” imao sedam sekundi prednosti u odnosu na Roseberga. 

Vozač Mercedesa nakon utrke istakao je da ključ njegove pobjede leži u tome što je svaki put uspio da odgovori na napade timskog kolege Roseberga. 

“Čim sam ostvario prednost od dvije sekunde, pokušavao sam da je održavam. Nije bilo potrebe da jurim veću razliku. Kada je Niko pojačao ritam, odlično sam reagovao. Bila je ovo fantastična trka za nas. Niko je vozio veoma dobro, a Sebastian je sigurno odradio dobar posao, čim je stigao do podijuma”, rekao je Hamilton, koji je istakao da će mu Vettel i Raikkonen biti velika prijetnja tokom sezone. 

“Nisam vidio vremena, ali mislim da su vozači Ferarrija napravili ogroman korak naprijed. Očigledno je da su oni među onima koji su najviše napredovali i zato ne smijemo da se opustimo jer očekujem veliku borbu sa njima kako sezona bude odmicala”, naglasio je Hamilton. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije