Hamilton nije ni sanjao koga će prvog čuti nakon nove titule
Foto: EPA

Veliki prijatelj mu prvi čestitao

Hamilton nije ni sanjao koga će prvog čuti nakon nove titule

M. Šljivak

Britanski vozač Lewis Hamilton večeras je devetim mjestom na Velikoj nagradi Meksika došao do četvrte titule prvaka svijeta Formule 1.

Utrka nije najbolje počela za Britanca. Nakon sudara sa Sebastianom Vettelom pao je na samo začelje, ali je odličnom vožnjom na kraju uspio da se domogne devetog mjesta i da osigura naslov prvaka.

Međutim, ni slutio nije ko će mu prvi čestitati na osvojenom naslovu. Dok je vozio zaustavni krug na radio-vezi se pojavio glas njegovog velikog prijatelja, fudbalera PSG-a Neymara. Brazilski napadač mu je čestitao na trijumfu i to javljanjem iz ugodnog pariškog doma. 

Ovaj duo se druži u posljednjih nekoliko godina, a često su viđeni zajedno na zabavama i utakmicama NBA lige.

Naravno, potom su krenule čestitke i od tima, bivših vozača, a čestitka je stigla i od velikog rivala Sebastiana Vettela.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi