Hamilton: Nisam siguran da će biti više prestizanja

Britanac razočarao navijače

Hamilton: Nisam siguran da će biti više prestizanja

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton nije siguran da će naredne sezone u Formuli 1 biti više prestizanja.

Iako su se navijači ponadali da će određenim tehničkim promjenama doći do više prestizanja, Britanac ih je veoma brzo razočarao te je poručio da nije siguran u tako nešto.

"Nisam baš siguran da će biti više prestizanja po onome što sam vidio do sada. Veoma je nezgodno kada ste iza drugog vozila i moglo bi da bude veoma neugodno i kontraproduktivno. Mislim da će se vozači odlučiti za prestizanje samo ako su potpuno sigurni", rekao je Hamilton.

Britanac će ove sezone pokušati da vrati titulu svjetskog šampiona koju mu je prošle sezone preoteo tadašnji timski kolega Nico Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi