Hamilton: Osjećaj je poseban, ljepši nego 2008. godine

Prvi Britanac nakon Jackie Stewarta

Hamilton: Osjećaj je poseban, ljepši nego 2008. godine

Današnja utrka je pokazala kako je dobrim dijelom ove sezone vozio Lewis Hamilton. Sve ono dobro što je napravio u kvalifikacijama Nico Rosberg, anulirao je Lewis već na startu. I od tog trenutka je kontrolisao situaciju na stazi.

Rosberg je imao velikih problema sa bolidom, ali realno i da je situacija bila drugačija, teško bi Nico mogao ugroziti Britanca. Ovo je bila njegova 11.pobjeda u sezoni, 33. u karijeri. Na kraju je Hamilton postao prvak sa  67 bodova prednosti u odnosu na Rosberga. Hamilton je tako postao drugi dvostruki britanski svjetski prvak nakon uspjeha Jackiea Stewarta iz 1971. i prvi Mercedesov svjetski prvak još od Fangija 1955.

" Današnji start je bio moj najbolji u karijeri. Imao sam naravno plan šta da uradim ukoliko Nico povede Kvalifikacije nisu bile savršene, ali je u trci sve bilo kako treba. Ovo je najveći dan u mom životu. Osjećaj je 2008. bio poseban, ali ovo danas je neusporedivo bolje. Najbolji osjećaj kojeg sam ikad imao. Kada sam dolazio u Mercedes ljudi su govorili kako je to pogrešan potez u mojoj karijeri. Nakon prošle godine, ove smo poduzeli određene korake, na kraju je ova godina bila sjajna. Žao mi je što je Nico imao problema s bolidom, ali bio je velikodušan i čestitao mi je. Bio je vrlo, vrlo profesionalan " zaključio je Hamilton

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije