Hamilton: Ovo je katastrofa

Nakon dva vezana odustajanja u kvalifikacijama

Hamilton: Ovo je katastrofa

Nevjerovatne stvari se u posljednje dvije sedmice događaju Lewisu Hamiltonu. U kvalifikacijama za VN Njemačke je prvo zbog kvara na kočnicama izletio, nakon čega je uslijedila kazna zbog promjene mjenjača.

Sedam dana kasnije opet veliki problemi, iako je dominirao na slobodnim treninzima. U Mađarskoj su kvalifikacije za Britanca završene vrlo brzo.

" Ovo što se događa meni više nema veze sa nekom lošom srećom. Ovo je bolje rečeno, katastrofa. Krenuo sa u brzi krug ali sam odustao. Onda su se pojavili problemi sa kočnicama koje su otkazale. Probao sam stvar spasiti promjenom nekih podešavanja na volanu, a onda je motor jednostavno umro.
Ponadao sam se da će ljudi u boksu moći nešto uraditi ali sam onda vidio kako zadnji kraj bolida gori. Šta mogu sutra napraviti? Teško nešto specijalno jer su prestizanja na ovoj stazi teška i vjerujem da će biti nemoguće se probiti među najboljih deset " kaže razočarani Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.