Hamilton pobijedio dva kruga ranije

Mahali zastavom dva kruga prije kraja

Hamilton pobijedio dva kruga ranije

Nevjerovatna stvar se dogodila u završnici utrke u Šangaju. Dva kruga prije kraja, Lewis Hamilton je putem radio veze poslao poruku svojim ljudima kako je vidio crno - bijelu ciljnu zastavu, međutim Britanac je nastavio da vozi ta dva preostala kruga.

Prema pravilima FIA-e, ako se nešto takvo dogodi, a vodeći vozač je odradio većinu određenih krugova, utrka se u tom trenutku prekida. To se i dogodilo. Na kraju su priznati rezultati iz 54. kruga a srećom po vozače i organizatore, ništa se spektakularno nije dogodilo u posljednja dva kruga iako je Ricciardo
pokušavao proći Alonsa. Tek je Kamui Kobayashi pretekao Bianchia, ali je vraćen na 18. mjesto.

" Bilo je čudno, pogledao sam u djeliću sekunde, ugledao sam zastavu. Vidio sam da nema nikoga na zidu, niša mi nije bilo jasno. U prvom trenutku sam pomislo kako sam izgubio utrku, kako sam završio kao drugi. Onda sam dobio informaciju iz boksa i nastavio sam voziti. Bila je vrlo čudna situacija " pojasnio je nakon utrke Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.