Hamilton pomeo konkurenciju u Austriji

Britanac osvojio pole position

Hamilton pomeo konkurenciju u Austriji

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton ostvario je najbolje vrijeme na današnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Austrije.

Hamilton je sjajno vozio tokom čitavog vikenda, a dominaciju je potvrdio u kvalifikacijama gdje je konkurenciju ostavio daleko iza sebe.

Hamilton je najbolji krugo odvezao u vremenu 1.07.922, a iza sebe je ostavio klupskog kolegu Rosberga koji je zaostajao nešto više od pola sekunde. 

Iznenađujuće treće mjesto pripalo je Hulkenbergu koji je imao preko sekunde zaostatka, dok je četvrti bio Vettel u Ferrariju, a Button peti.

Sutrašnja trka počinje od 14.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi