Hamilton ponovo ispred Rosberga

Opet razlika jedna desetinka

Hamilton ponovo ispred Rosberga

Na slobodnim treninzima za VN Abu Dhabija ništa novo. Opet je Lewis Hamilton bio brži od Nice Rosberga za jednu destinku. 

Nešto zanimljivije je bilo u drugom dijelu kada je većina vozača uzela super - meku komponentu guma. Vettel je prvi došao na prvo mjesto, nakon čega je vrlo dobar krug odradio i Magnussen. Međutim Magnussen nije dugo ostao na prvom mjestu, jer se Rosberg sa 1:42.303 našao na vrhu.

Nakon toga Hamilton odgovara timskom kolegi sa 1:42.159. Obojica vozača Mercedesa su popravili svoja vremena, ali niti jedan niti drugi nisu mogi ići ispod 1:42. Kevin Magnussen je bio treći sa sedam desetinki zaostatka, Vettel je bio četvrti, dok je Valtteri Bottas bio peti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.