Hamilton: Promjene su poželjne
Foto: EPA

Trostruki šampion Formule 1

Hamilton: Promjene su poželjne

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton iznio je svoje mišljenje o čestim promjenama pravila takmičenja.

Hamilton, poznat kao veoma temperamentan vozač, smatra da su česte promjene poželjne i stvaraju veću konkurentnost između timova i vozača.

"Što je borba  na stazi veća, toliko je zadovoljstvo pobjede na trci veće. To je ono za šta se stalno spremate. Ne mogu da se sjetim kada smo posljednji put imali trogodišnje zatišje poslije koga je uslijedila promjena pravila. Mislim da bi ti intervali mogli i da se skraćuju, možda bi nam i prijalo više promjena", rekao je Britanac.

"Postoji određena granica do koje se ekipa može razviti u toku sezone, a poznato je i da se najbolji uvijek mogu u smislu razvoja tokom sezone usavršavati u ujednačenom tempu. Međutim, ako vas zadesi veći jaz na početku sezone, teško je da ćete tu prazninu lagano nadomjestiti pošto već postoje pravila koja vas vremenski i investiciono ograničavaju po pitanju godišnjeg razvoja. Drastične promjene nekako začine cijelu priču. Ja nikada nisam vidio tako ushićene navijače kao što je to slučaj sada, jer ne možemo ni da naslutimo položaj timova i vozača", dodao je Hamilton.

Trostruki šampion Formule 1 je na VN Australije završio kao drugoplasirani.

Priliku da zabilježi prvu ovosezonsku pobjedu imaće 9. aprila, kada je na programu VN Kine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi