Hamilton prvi na trećem treningu

Završen posljednji slobodni trening na Yas Marini

Hamilton prvi na trećem treningu

Zvršen je i posljednji slobodni trening, preostaju samo kvalifikacije za sutrašnju utrku u Abu Dhabiju koja će biti vožena na stazi Yas Marina.

Lewis Hamilton je ovog puta bio taj koji je uspio ostvariti prvo vrijeme. Na stazi je proveo svega 18 krugova, a njegovo najbolje vrijeme je bilo 1:42.130.

 

Uz svog timskog kolegu, odmah na drugom mjestu je bio Jenson Button koji je na stazi proveo krug manje i uspio zabilježiti vrijeme od 1:42.420. 

 

Ovog puta je dominirao McLaren, dok je u Red Bullu bilo problema sa kočionim sistemom, tako da je njihov prvi vozač na stazi proveo svega sedam krugova, ali je ipak uspio biti treći sa vremenom 1:42.614. Do kvalifikacija ostaje nešto više od sat vremena.

 

Poredak nakon posljednjeg slobodnog treninga:

 

1. Lewis Hamilton

2. Jenson Button

3. Sebastian Vettel

4. Mark Webber

5. Nico Hulkenberg

6. Romain Grosjean

7. Pastor Maldonado

8. Fernando Alonso

9. Kimi Raikkonen

10. Paul di Resta

11. Felipe Massa

12. Sergio Perez

13. Nico Rosberg

14. Michael Schumacher

15. Kamui Kobayashi

16. Jean-Eric Vergne

17. Bruno Senna

18. Daniel Ricciardo

19. Heikki Kovalainen

20. Timo Glock

21. Charles Pic

22. Vitaly Petrov

23. Pedro de la Rosa

24. Narain Karthikeyan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.