Hamilton: Rosberg vozi nevjerovatno dobro

Pohvalio ga u razgovoru za BBC

Hamilton: Rosberg vozi nevjerovatno dobro

O. Lekić

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton trijumfovao je na 14. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Aktuelni šampion je u Japanu došao do osme pobjede ove sezone i tako se izjednačio po broju trijumfa sa svojim uzorom Ayrtonom Sennom.

Hamilton je odmah na startu mudro pretekao Rosberga koji je pao na četvrto mjesto iza Vetttela i Bottasa, a u jednom trenutku na stazi je mogao izvazvati i sudar. 

"Ja stvarno nisam osjetio da je bilo tako blizu. Unutar linije je unutar linije, a to znači da je moj kutak. Ja mogu zamisli da je Nico vozio van ceste, ali to se desi kada si vani", izjavio je Hamilton. 

Svoj komentar na utrku dao je i Rosberg. 

"To je bilo zaista blizu, morao sam se vratiti nazad i zbog toga sam izgubio trku. Teško je sada to komentarisati."

Dva vozača su ranije bila upozorena da ne stvaraju rizik jedno drugome u takvim situacijama, jer uništavanjem vozila izvan trake rizikuju i svoju budućnost u timu. Hamilton je na kraju pohvalio Rosberga, ističiću da vozi nevjerovatno dobro.

"Rosberg je pošten i vozi nevjerovatno dobro. Učinio je veliki posao ove godine i bilo je trenutaka kada je sam pao. To se događa", zaključio je na kraju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.