Hamilton rutinski do pobjede u Kini

Britanac od pol pozicije do trijumfa

Hamilton rutinski do pobjede u Kini

Britanski vozač Lewis Hamilton slavio je na današnjoj trci za Veliku nagradu Kine.

Hamiltonu je ovo bila prva pobjeda ove sezone i čak 54. u karijeri, a do nje je došao na rutinski način i sve je podsjsećalo na prošlu sezonu.

Britanac je startao sa pol pozicije te je imao dobar start i zadržao je prvo mjesto. Brzo je napravio osjetniju prednost i bilo je već nakon nekoliko krugova jasno da će ga teško iko ugroziti na prvom mjestu.

U tim trenucima probleme je imao vozač Ferrarija i Hamiltonov glavni rival Sebastian Vettel koji je ostao iza Kimija Raikkonena i Danijela Ricciarda, ali je kasnije uspio da se domogne druge pozicije. Ipak, bilo je kasno da se ozbiljnije ugrozi lider i Vettel se morao zadovoljiti drugim mjesto. Na podijum se popeo i vozač Red Bulla Max Verstappen.

Nakon dvije trke Hamilton i Vettel su izjednačeni na prvom mjestu ukupnog poretka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi