Hamilton se zabavljao, Rosberg najavio dug dan

Mercedesov dvojac

Hamilton se zabavljao, Rosberg najavio dug dan

Vozači Mercedesa, Lewis Hamilton i Nico Rosberg, zauzeli su dvije prve pozicije u kvalifikacijama za VN Australije.

Hamilton je na stazi "Albert park" pole position ostvario sa vremenom 1:26.327, a Rosberg je za njim zaostao samo šest desetinki.

"Odličan početak vikenda. Izgleda mi kao da od posljednje trke nije prošlo mnogo vremena. Bilo je poprilično zabavno jer smo našli dobar balans neophodan da u kvalifikacijama budemo što brži", rekao je Hamilton.

Sa druge strane, njegov kolega nije bio baš najzadovoljniji ali je najavio sutrašnju borbu.

"Hamilton je u sjajnoj formi i uradio je veliki posao. Za mene daj nije bio baš najbolji, ali je bilo prijatno upravljati bolidom. Na tome se zahvaljujem timu koji ga je odlično pripremio. Sutra predstoji dug dan", rekao je Rosberg.

Mercedesov dvojac je na najbolji način najavio sezonu, a trka u Melbourneu se vozi u nedjelju s početkom u 6 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.