Hamilton šest desetinki ispred Rosberga

Vettelu prijeti kazna

Hamilton šest desetinki ispred Rosberga

Bolidi Mercedesa su nastavili svoju domininaciju prvog dana na stazi Spa. Nakon Nice Rosberga kojem je pripao prvi slobodni trening, na drugom je najbolje vrijeme postavio Lewis Hamilton. Hamilton je na kraju za šest desetinki bio brži od Rosberga.

Ritam drugog slobodnog treninga remetili su Pastor Maldonado i Esteban Gutierrez. Već na samom početku je Maldonado izleteo i oštetio bolid na izlasku iz krivine Malmedy. Trening je nastavljen nakon desetak minuta, na stazi se stvorila gužva, a na vrhu poretku su bili vozači Mercedesa. Uz Hamiltona i Rosberga jedini koji je u tom periodi uspio ići ispod 1:52 bio je Fernando Alonso.

Lewis Hamilton se vratio na prvo mjesto sa 1:51.276, ali je onda prekid sesije izazvao Esteban Gutierrez. Po povratku na stazu bolidi su imali mekšu komponentu guma, a prvi se ispod 1:50 spustio Nico Rosberg.
Nico je imao krug u vremenu 1:49.793. Hamilton je išao šest desetinki brže 1:49.189 i tu se priča završila.

Alonso je pratio vozače Mercedesa, Massa je završio na četvrto mjestu, Button petom. Sebastian Vettel je imao velikih problema, nije se niti pojavio na stazi, ekipa u boksu Red Bulla je bila prisiljena promijeniti motor, ali to nisu napravili u toku drugog slobodnog treninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.