Hamilton: Siguran sam da će Nico biti još jači 2015.
Foto: epa.eu

Šampion o timskom kolegi

Hamilton: Siguran sam da će Nico biti još jači 2015.

Svjetski šampion Formule 1 za ovu sezonu, britanski vozač Lewis Hamilton, rekao je da će morati da bude još bolji naredne sezone je ukoliko želi da ostane ispred timskog kolege iz Mercedesa Nice Rosberga.

Britanski pilot je pobjedom u Abu Dabiju prije dvije sedmice osvojio drugu titulu u svojoj karijeri, a u petak je na svečanoj ceremoniji u Dohi preuzeo svoj šampionski trofej.

Hamilton je takođe istakao da će mu naredne godine najveća konkurencija u borbi za titulu, pored Rosberga, biti vozač Red Bula Daniel Ricciardo i Fernando Alonso, koji bi trebalo da se vrati u McLaren.

"Bez sumnje sam siguran da će Nico biti jači, a ja ću morati da učinim isto ako želim da ostanem ispred njega. Daniel je odradio sjajan posao ove godine, a biće zanimljivo vidjeti i šta će Fernando uraditi u svom novom bolidu", rekao je Hamilton koji se sudeći prema slikama koje je objavio na društvenim mrežama sjajno zabavljao u društvu Rosberga i Ricciarda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.