Hamilton slavio ispred Ricciarda u kišnom Monte Carlu

Britanac slavio pobjedu

Hamilton slavio ispred Ricciarda u kišnom Monte Carlu

Britanski vozač u Mercedesu Lewis Hamilton slavio je prvu ovosezonsku pobjedu u Formuli 1 i to na trci za Veliku nagradu Monaca.

U veoma zanimljivoj trci koja je većim dijelom protekla u kišnim uslovima Hamilton se najbolje snašao i uspio da ublaži zaostatak u odnosu na timskog kolegu Nica Rosberga.

Britanac je u drugom dijelu trke vodio veliku borbu sa Danielom Ricciardom koji je na sve načine pokušavao da ga prestigne, ali nije uspjevao. 

Na trećem mjestu završio je vozač Force Indie Sergio Perez, dok je četvrtopolasirani bio Nijemac u Ferrariju Sebastian Vettel.

Hamilton je sada u ukupnom poretku vozača smanjio prednost u odnosu na timskog kolegu Rosberga na 24 boda. Na treće mjesto probio se Daniel Ricciardo koji sada ima 66 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi